top of page

My Site 1 Group

Public·9 members

Bojanke Za Printanje.pdf PORTABLEAntistres bojanke za odrasle postale su vrlo popularne unazad nekoliko godina. Odraslima više nije neugodno priznati da im ponekad dođe gušt da bojaju, a javljaju se i dokazi o psihološkim dobrobitima bojanja.
Bojanke Za Printanje.pdfOno što bojanke za odrasle čini različitima od dječjih bojanki je što su njihovi motivi detaljniji i kompleksniji, pa stoga zahtijevaju veću koncentraciju i finu koordinaciju ruku. Crteži su također zreliji i podsjećaju na stil viđen u stripovima i luksuznim slikovnicama. Ponekad su motivi apstraktni, poput ornamenata, uzoraka ili mandala.


Dakako, to ne znači da djeca (posebno ona malo starija i sklonija likovnom izražavanju) ne mogu koristiti ove bojanke. Zajedničko bojenje za kuhinjskim stolom može biti ugodno provedeno vrijeme za roditelje i djecu, bilo da boje iste motive, ili svatko svoje.


Psihološka istraživanja (najčešće provedena na studentima) dosljedno pokazuju da se kod osoba koje nakon stresnih situacija provedu oko 20 minuta bojeći bojanke (najčešće su to mandale), razina stresa smanjuje značajnije nego kod ljudi koji nisu bojili bojanke, ili su bojili neke druge motive. (Izvor 1, izvor 2, izvor 3.)


Kupovne bojanke obično imaju papir koji će izdržati flomastere, a možda i oprezne nanose vode. Za svaki slučaj je dobro iza stranice koju bojiš staviti dodatan list papira kako potezi flomasterom ne bi probili na iduću stranicu.


Bojenje nije samo klasična i omiljena zabava dece, već je i jednostavna aktivnost koja pomaže deci da se kognitivno, psihološki i kreativno razvijaju. To podstiče njihovu maštu i daje deci i odraslima priliku da se izraze. Dajući svojoj deci bojanke za crtanje njihovih omiljenih crtanih filmova, životinja ili televizijskih likova, nudite im priliku da se uključe u kreativan način učenja. Mala deca vole bojenje i treba ih podsticati da istražuju svoje kreativne misli.


Bojenje može pomoći deci da nauče veštinu strpljenja. Omogućava im da budu opušteni i veseli dok stvaraju umetničko delo. Kroz bojenje deca dobijaju prostor da obrade svoja osećanja, frustracije i emocije. Kada deca koriste boje, uče da budu opuštenija i da jasnije pokažu osećanja. Popunjavanje bojanke daje deci osećaj postignuća, što izgrađuje njihovo samopouzdanje. Redovno bojenje i dovršavanje projekata može kod dece podstaći osećaj postignuća i ponosa na sebe.


Iako nam je zima već odavno došla, u zadnje se vrijeme nekako skrila i prerušila u proljeće pa smo se svi nekako poveselili i počeli priželjkivati još toplije vrijeme. No, čini se da se ona ipak predomislila i odlučila pokazati opet svoje pravo lice pa je u samo nekoliko dana opet jako zahladilo. Vjerujem da još uvijek ima mnogo dječice (kao što su i moji npr. ) koja bi se još malo poigrala na snijegu i uživala u snježnim radostima. Jer, zima donosi toliko puno veselja, toliko radosti i zanimljivih dogodovština na snijegu kako to rijetko koje godišnje doba može. I baš zato što ne traje tako dugo treba je iskoristiti maksimalno. Svim nestrpljivcima će iščekivanje snijega možda biti lakše uz ovakve vesele zimske bojanke Ima li šta ljepše nego u toplini doma kraj tople peći dok se vani na grančicama skuplja inje, igrati društvene igre, rezati, lijepiti, čitati ili pak bojati ovakve zimske motive. Zaposlite prstiće svoje djece i svi na zimsko bojanje


Bojanke su kao i uvijek ovdje u PDF formatu u formi za print i jednostavnim klikom na željenu fotografiju preuzimate ju na svoje računalo sa kojega bojanke možete printati. Ostale bojanke koje sam vam pripremila možete pogledati ovdje!


About

Welcome to the group! You can connect with other members, ge...
bottom of page